یکشنبه 02 دی 1403

اولین نشست تخصصی کارشناسان معاونت میراث فرهنگی کردستان برگزار شد

172
0

"سنه دژ" یا "سنندج" که در دوره صفوی در سال 1046 هجری قمری به عنوان مرکز ولایت کردستان اردلان انتخاب شد علاوه بر این که مهمترین دژ دفاعی ایران زمین در برابر امپراطوری عثمانی در غرب ایران بود، طی برنامه های آرمانگرایانه‌ی والیان هنردوست و قدرتمند اردلان به دست معماران و هنرمندان کردستانی و اصفهانی تبدیل به یکی از زیباترین شهرهای ایران شد. گسترش مهمترین عناصر شهر در اطراف میدان والی یا میدان ارگ بود که جلو سردر ارگ قرار داشت که هسته اولیه شهر سنندج بود که کاخ ها و بناهای حکومتی ولایت کردستان در آن قرار داشت و عناصر مهم و عمومی شهر مانند مسجدجامع در جوار میدان شکل گرفتند.

🔹اگرچه امروزه میدان با ساخت و سازهای جدید تصرف شده است، اما بسیاری از عناصر مهم اطراف آن باقی مانده است.

🔹به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان، یعقوب گویلیان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان با ارائه توضیحاتی از اهمیت این مجموعه افزود:
در طی طی دو دهه گذشته تلاشهای زیادی از طرف این اداره کل برای مرمت و احیای بناهای تاریخی باارزش این بافت باارزش تاریخی انجام شده است و در برهه زمانی کنونی عملی نمودن برنامه های ساماندهی بافت با هدف باززنده سازی پیوستگی کارکردی و کالبدی این مجموعه که متاسفانه با ایجاد خیابان ها و تصرف میدان والی دچار گسستگی شده است، از مهمترین برنامه این اداره کل می باشد.

🔹وی در ادامه تشریح این مساله به اهمیت این موضوع به عنوان مهمترین پایانه "گردشگری پایدار شهری" و با میدان نقش جهان برای اصفهان و میدان گنجعلی خان برای کرمان قابل مقایسه دانست.

🔹گویلیان برنامه های هماهنگ و هم افزا بین معاونت های تخصصی میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی این اداره کل را برای انجام این مهم تشریح نمود.

🔹گویلیان خرد جمعی متخصصان را مهمترین مبنای به نتیجه رسیدن این موضوع مهم دانست. وی افزود در این راستا تشکیل دبیرخانه دائمی و سلسله نشستهای مستمر و مطالعاتی که در نهایت بتواند به تصویب وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور برسد، از ضرورت های آغازین این طرح دانست.

🔹اولین نشست تخصصی کارشناسان معاونت میراث فرهنگی در مورخه 1400/8/6 در محل پیشنهادی دبیرخانه دائمی یعنی در عمارت آصف فاز اول موزه منطقه‌ای خانه کرد تشکیل گردید و مطابق برنامه ادامه سلسله نشست ها با حضور متخصصان استان در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری و کارشناسان و مسئولان دیگر ارگان ها مرتبط بصورت مستمر ادامه خواهد داشت.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام
ایمیل
وب سایت