یکشنبه 02 دی 1403

آخرین وضعیت روند ثبت جهانی هورامان بررسی شد

129
1

🔹وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست گفت: هورامان تا پایان تیرماه ثبت جهانی خواهد شد.

🔹به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع کردستان: دکتر علی اصغر مونسان روز سه شنبه ۱۵ تیرماه ۱۴۰۰ در نشست بررسی روند ثبت جهانی هورامان اظهار داشت:
ان‌شاالله بتوانیم با تلاش‌های بیشتر تا پایان تیرماه خبر خوش ثبت جهانی هورامان را به مردم کردستان بدهیم.

🔹وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: کردستان در گذشته استان کم‌برخورداری بود ولی اکنون دیگر اینگونه نیست هرچند باید بیشتر به این استان فرهنگی توجه شود.

🔸۸۰ درصد اقامتگاه‌های بوم‌گردی کردستان در منطقه هورامان است

🔹مدیر پایگاه ملی منظر فرهنگی تاریخی هورامان گفت: بیش از ۸۰ درصد از اقامتگاه‌های بومگردی استان در منطقه هورامان تعریف شده است.

🔹 پویا طالب‌نیا افزود: مراحل احداث پایگاه هورامان از سال ۹۵ آغاز شده و طی مدت پنج سال گذشته تمام فعالیت‌های ما در راستای ثبت جهانی این منطقه بوده است.

🔹او با بیان اینکه فعالیت‌ها در سه حوزه آموزش، پژوهش و مطالعات مردم‌شناسی انجام شده است افزود: در کار آموزش سعی می‌شود تا با همکاری و همیاری خود مردم برای معرفی منطقه گام‌های مهمی برداشته شود.

🔹طالب‌نیا بیان کرد: در پنج سال گذشته همچنین در حوزه پژوهش  نیز ۶۰ مورد تحقیق مربوط به هورامان انجام شده است.

🔹مدیر پایگاه ملی منظر فرهنگی تاریخی هورامان گفت: در حوزه مطالعات مردم‌شناسی نیز فعالیت‌های ما به سمت و سوی کاربردی پیش رفته تا بتوانیم بر اساس پتانسیل‌های گردشگری در منطقه، مردم با این فعالیت‌ها همسو شوند.

🔹مدیر پایگاه ملی منظر فرهنگی تاریخی هورامان افزود: در مجموع برای ۷ هزار و ۸۰۰ بنا در ۴۰ روستای استان طی دو سال گذشته بانک gis ابنیه تشکیل شده است.

🔹او یادآور شد: یکی از نقاط‌قوت ما برای ثبت جهانی هورامان تهیه مطالعات نقشه‌برداری به صورت سه‌بعدی بود.

🔹طالب‌نیا بیان کرد: مرمت ۴۵ بنا و ۷ مسجد در منطقه هورامان از جمله فعالیت‌های انجام شده در منطقه هورامان است.

🔹او افزود: بعد از سفر دکتر مونسان در سال ۹۸ به منطقه هورامان حمایت‌های مردم این منطقه از روند ثبت‌جهانی هورامان افزایش پیدا کرد.


🔸اشتغال ۷۵ کردستانی در حوزه بوم‌گردی

🔹رئیس جامعه اقامتگاهای بوم‌گردی استان کردستان گفت: در حال حاضر ۲۳ اقامتگاه بومگردی فعال در کردستان وجود دارد که اشتغالزایی ۷۵ نفر را در کردستان به دنبال داشته است.

🔹سعید سجادی نیز در این نشست گفت: اولین اقامتگاه بوم‌گردی در سال ۹۶ به صورت رسمی افتتاح شد و اکنون طی بازه‌ ۴ ساله تعداد واحدهای بوم‌گردی به ۲۳ مورد رسیده است و اشتغالزایی  ۷۵ نفری را در استان به دنبال داشته است.

🔹رئیس جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵ واحد بوم‌گردی در استان در حال احداث است گفت: موافقت اولیه و اصولی احداث ۳۶ واحد بوم‌گردی نیز اخذ شده است.

🔹او افزود: در مجموع ۱۴ اقامتگاه بوم‌گردی در استان وجود دارد که ۶ مورد آن در روستای دولاب و ۴ مورد نیز در روستای گلین است.

🔹رئیس جامعه اقامتگاهای بوم‌گردی استان کردستان با اشاره به اینکه امروز قرار است چهار واحد بوم‌گردی نیز در کردستان افتتاح شود بیان کرد: افتتاح مجتمع گردشگری و‌ بوم‌گردی شه‌م در روستای دورود شهرستان سروآباد با اشتغالزایی ۶ نفر یکی از این واحدها است.

🔹او بوم‌گردی میمی‌همدم واقع در روستای تخته شهرستان سنندج، بوم گردی سولین واقع در روستای گلین و بوم‌گردی هویه واقع در  روستای هویه شهرستان سنندج را از دیگر واحدهای آماده افتتاح در استان کردستان عنوان کرد.

🔹در پایان این نشست از دو نفر از دهیاران روستاهای منطقه هورامان با اهدا لوح تقدیر شد.

برای این مقاله 1 نظر ثبت شده است

sBULMnZJWQFSKR

جمعه, 18 تیر,1400 :: 20:40

auDgMZSRVUcxl

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام
ایمیل
وب سایت